marți, 14 iunie 2011

Amenajari unui iaz de gradina


Un iaz de gradina poate transforma curtea dvs. intr-un peisaj absolut incantator. Multi ani iazurile de gradina au fost considerate un lux, dar in ultimul timp numarul cererilor de amenajare a unui iaz de gradina a crescut o data cu necesitatea omului modern de a-si transforma curtea intr-un colt de natura, un loc in care sa-si gaseasca linistea si sa-si poata incarca bateriile.
Puteti oricand folosi kiturile „do-it-yourself” de amenajare iaz dar rezultatul nu va fi unul spectaculos, iar durabilitatea acestuia va fi cu mult mai mica decat cea a unui iaz montat de o echipa de profesionisti, care folosesc sisteme profesionale si piatra naturala. De asemenea, o firma specializata in peisagistica va va pozitiona iazul asa incat sa se imbine armonios cu celelalte componente arhitecturale ale gradinii.
In al doilea rand, ganditi-va la elemente. Daca postati iazul in umbra completa, veti putea avea probleme in furnizarea si pastrarea caldurii pentru mentinerea iazului populat cu pesti. Daca iazul dvs. este asezat sub un copac, veti intampina neplacerea de a trebui sa curatati in permanenta iazul de frunze.
 De asemenea, ar trebui sa tineti cont si de dimensiunile iazului, pentru a se putea incadra armonios cu restul gradinii si pentru a corespunde dimensiunii necesare fiecarui tip de iaz in parte – helesteu, iaz cu pesti, iaz cu plante, iazo-piscina, iaz cu cascada sau curs de apa. Daca spatiul alocat este prea mic, rezultatul final nu se va ridica la nivelul asteptarilor dvs.


O alta problema destul de importanta este adancimea iazului, deoarece in cazul iazurilor cu pesti, daca adancimea nu este corespunzatoare, pe timpul iernii pot ingheta complet si astfel numarul pestilor se poate micsora considerabil.
Prin amenajarea unui iaz de gradina, veti face curtea atragatoare pentru activitatile in aer liber. Pentru multe persoane, o curte este la fel de importanta ca si casa; iar daca aceasta are un design placut, cu siguranta acest lucru ii va creste casei valoarea pe piata imobiliara, in cazul in care veti dori sa o vindeti.


Pentru a avea gradina mult visata, pentru evita eventualele neplaceri si acumulare de stres si pentru a economisi timp si bani, apelati cu incredere la echipa Sabirom Trade.

Sisteme de irigat automatizate

Un sistem de udare automatizat este o combinaţie complexã de ţevi, vane, conexiuni electrice şi aspersoare telescopice. De aceea este esenţial ca proiectarea şi instalarea sistemului Dvs. de irigaţie sã fie făcută de un profesionist în domeniu.
Echipa noastră alege cele mai potrivite produse pentru proiectul Dvs. pe baza schiţei terenului şi ţinând cont de debitul şi presiunea apei disponibile.

 
Produsele noastre de înaltă calitate asigură cantitatea de apă potrivită pentru grădina şi gazonul Dumneavoastră.
Controlerul reglează automat necesarul de apă.
Aspersoarele şi rotoarele sunt invizibile când nu funcţionează. Senzorul de ploaie previne udarea inutilă. Contribuiţi în acest fel la utilizarea eficientă a apei!
Cu un sistem automat de irigaţii, plantele Dumneavoastră sunt sănătoase, înfloresc timp mai îndelungat, iar gazonul este des şi verde!
 
 

luni, 13 iunie 2011

Atributiile unui Wedding Planner

Organizarea unei nunti presupune un efort foarte mare si mult timp.
Firma noastra vine in intampinarea dumneavoastra asigurandu-va tot
sprijinul necesar organizarii unui astfel de eveniment pentru ca ziua nuntii sa fie
una de vis, iar dvs. sa va simtiti invitati la propria nunta.

Atributii Wedding-Planner:
1. Pachet „Before Wedding Day”
(de la semnarea contractului, pana in ziua nuntii, exclusiv)
- Intocmeste un plan al nuntii
- Intocmeste un calendar al nuntii
- Intocmeste un plan al bugetului nuntii
- Intocmeste lista cu invitatii (impreuna cu mirii)
- Va ajuta sa alegeti invitatiile
- Va ajuta sa gasiti locatia cea mai potrivita – 3 vizionari
- Va ajuta sa alegeti meniul
- Realizeaza un plan al salii cu asezarea la mese
- Va ajuta sa alegeti coloristica, tematica si decorul salii
- Va ajuta sa alegeti cei mai buni furnizori, tinand cont de bugetul de care dispuneti
- Contacteaza telefonic toti furnizorii de servicii ( Foto, Video, Dj, Formatie...etc)
- Va ajuta in alegerea rochiei – 3 vizionari
- Va ajuta in alegerea destinatiei pentru luna de miere ( in functie de buget )
- Va ajuta in intocmirea programului din ziua nuntii
-  Va ajuta sa alegeti cel mai potrivit make-up si cea mai potrivita coafura ( tinand cont
de fizionomia fetei si modelul rochiei)
2. Pachet „Wedding Day”
(seara nuntii)
- Stabileste in prealabil impreuna cu mirii un program al nuntii
Ajunge la Restaurant inaintea invitatilor pentru a verifica urmatoarele:
- Daca aranjamentele salii sunt in conformitate cu cele stabilite in prealabil cu mirii
( pentru acest lucru, wedding-planner-ul are nevoie de ofertele primite de la
firmele responsabile cu decorul salii )
- Daca florile sunt proaspete
- Daca asezarea meselor este in conformitate cu planul primit de catre wedding-planner de la miri
- Daca numarul de scaune de la mese coincide cu cel de pe lista
- Discuta cu seful de sala pentru confirmarea orarului de servire a meniului
- Verifica daca masa de primire este in conformitate cu doleantele mirilor
La restaurant, dupa sosirea invitatilor
- Are grija ca toata nunta sa se desfasoare in conformitate cu programul nuntii
- Ajuta ( pe cat posibil ) la solutionarea problemelor ivite pe parcursul nuntii
3. Pachet „All Inclusive” – pret:380 euro
Pachetul „Before Wedding Day”
+
Pachetul „ Wedding Day”

Prajituri de casa - Tarte cu fructe

Desi reteta originala se pare ca provine din Germania, in zilele noastre nu exista bucatarie in lume, care sa nu prepare tarte dintre cele mai diverse.
 
Printre retetele clasice ale bucatariei internationale gasim: Bakewell Tart (Tarta cu unt si gem din Anglia), Butter Tart (tarta cu unt, oua si zahar din Canada), Custard Tart (tarta cu oua din Australia), Egg Tart din China, Neenish Tart cu smantana din Germania, Treacle Tart - micul dejun englezesc, Linzer Torte cu nuci si alune din Austria si Ungaria sau Manchester Tart cu cirese sau capsuni.
 

joi, 2 iunie 2011

Amenajari gradini, parcuri si spatii verzi



Noile tendinte in materie de amenajari gradini sunt: inverzirea spatiilor urbane si amenajarea de gradini functionale. Sistemele de irigat nu sunt considerate un trend , ci mai degraba un „must have” in orice gradina, deoarece pentru a avea o gradina mereu proaspata, este necesara o irigare adecvata.
 Anul 2011 aduce cu el dorinta omului sufocat de aglomeratia urbana de a-si transforma putinul spatiu pe care-l detine intr-un colt de natura. Din cauza ritmului alert in care-si desfasoara activitatea, omul modern nu mai are timp pentru lungi plimbari prin parc, la tara sau la munte, insa stresul provocat de grijile cotidiene il face sa-si doreasca sa aduca natura la el acasa.
Doar atunci cand suntem in mijlocul naturii reusim sa dobandim echilibrul si linistea de care avem atata nevoie - sufrageria in aer liber cu mobilier vintage: scaune din metal, balansoare din ratan, mese incrustate cu pietre, semineu, canapele din ratan cu multe perne colorate, iluminare ambientala, sistem audio incorporat.
Cei ce nu au destul spatiu pentru amenajarea unei gradini vor gandi ca pentru ei exista doar posibilitatea de a visa. Exista totusi si pentru acestia solutie – amenajarea unei gradini suspendate, care poate fi amenajata pe acoperis sau terase. Fantanile arteziene, iazurile si stancariile, cursurile de apa, plantele, bancutele din lemn, piatra aplicata pe garduri, foisoarele, leaganele, diversele ornamente din lemn sau piatra, ne vor transforma micuta curte urbana intr-un refugiu natural.
Proiectare 2D si 3D - Apeland la o firma specializata in peisagistica, puteti beneficia de proiectarea 2D, 3D, cu ajutorul careia vedea de la inceput cum va arata gradina dumneavoastra.

Sursa: Sabirom Trade - www.amenajari-gradini-iazuri.ro

miercuri, 1 iunie 2011

Istoria Tortului

Se spune ca acum aproape 2000 de ani, grecii faceau niste turte rotunde din grau, nuci si fructe uscate, indulcite cu miere, pe care le ofereau in dar zeitei lunii, Artemis.
Aceasta zeita avea temple in toate teritoriile locuite de greci si printre atributiile sale se numara si sarbatorirea nasterilor. Pe aceste turte se puneau niste faclii mici, care trebuiau sa lumineze precum luna. 
 Grecii credeau ca fumul care iesea din aceste faclii ajungeala zeita si o imbuna pentru a asigura fericirea celui care ducea aceasta turta luminata.
 In zilele noastre s-a pastrat obiceiul lumanarilor aprinse de pe tort, insa pe langa forma rotunda mostenita din vechime s-au adoptat forme noi , in functie de fiecare eveniment in parte.
In orice forma ar fi, tortul aniversar este o mare bucurie atat pentru sarbatorit, cat si pentru invitati..

Calendarul nuntii - Plan de organizare a nuntii





12 luni

  • Stabiliti data oficiala a nuntii;
  • Stabiliti bugetul care va fi alocat evenimentului;
  • Stabiliti numarul aproximativ de invitati;
  • Alegeti restaurantul si faceti rezervarea.

8 luni

  • Contactati un consultant de ceremonie de la o agentie de organizare
    a evenimentelor
    (de exemplu Posh Events) si alegeti tema petrecerii;
  • Stabiliti lista invitatior;
  • Cautati tinutele de gala si accesoriile pentru mireasa si pentru mire;
  • Alegeti nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare
  • Inscrieti-va la un curs de dans (daca credeti ca aveti nevoie).

6 luni

  • Stabiliti Biserica unde veti efectua cununia religioasa si faceti rezervarea;
  • Alegeti un fotograf, dupa consultarea unui catalog de prezentare - Posh Events va poate ajuta în gasirea celor mai buni profesionişti în domeniu;
  • Alegeti un cameraman - dupa vizionarea unor casete;
  • Alegeti un DJ sau o formatie - dupa audierea acestora.

4 luni

  • Alegeti si comandati rochia de mireasa si accesoriile aferente;
  • Alegeti si comandati costumul de mire si accesoriile aferente;
  • Alegeti invitatiile si compuneti textul.

3 luni

  • Finalizati lista de invitati;
  • Comandati invitatiile si cardurile de confirmare;
  • Achizitionati restul de accesorii ale tinutei de gala;

2 luni

  • Trimiteti invitatiile;
  • Realizati o lista de melodii preferate si alegeti melodia primului dans;
  • Alegeti si rezervati hair-stylist-ul si make-up artist-ul si rezervati;
  • Comandati verighetele;

1 luna

  • Stabiliti pana la ultimul detaliu toate decoratiunile restaurantului;
  • Programati o proba la magazinul sau atelierul de unde ati comandat rochia;
  • Organizati transportul invitatilor, mai ales daca aveti invitati din alte localitati;
  • Rezervati camere la hotel sau alegeti alte variante pentru cazarea acestora;
  • Rezervati o camera la hotel si pentru voi, pentru noaptea nuntii;
  • Alegeti o destinatie pentru luna de miere;

3 saptamani

  • Comandati tortul si prajiturile;
  • Puneti la punct toate detaliile legate de sala, traseu, petrecerea propriu-zisa;
  • Întocmiti documentatia oficiala (testele de sange, examenul medical etc);

2 saptamani

  • Depuneti dosarul cu acte la Oficiul Starii Civile si planificati ora;
  • Stabiliti ultimele detalii cu fotograful, cameramanul;
  • Discutati cu DJ-ul / formatia asupra programului, preferintelor si valsul mirilor;
  • Mergeti pentru o proba la salonul de coafura ales;
  • Mergeti la cosmetician;
  • Ridicati verighetele.

Ultima saptamana

  • Discutati detaliile de ultim moment cu agentia full-service;
  • Contactati invitatii care nu au anuntat participarea;
  • Redactati lista finala a invitatilor;
  • Redactati cardurile de masa;
  • Stabiliti asezarea invitatilor la mese, asezarea meselor si numerotarea acestora;
  • Comunicati restaurantului numarul final de invitati, stabiliti un orar pe meniu;
  • Verificati înca o data rochia de mireasa si costumul de mire;

Ultima zi

  • Relaxati-va

Dupa nunta

  • Trimiteti bilete de multumire (eventual si poze) celor care au fost prezenti la nunta.
 Sursa pagina: Posh Events