sâmbătă, 14 mai 2011

Ce poti face cu lucrurile pe care nu le mai porti?

Toti avem in casa haine si pantofi pe care nu le mai purtam pentru ca s-au demodat, s-au uzat sau poate doar pentru ca nu ne mai plac. Psihologii sustin ca este un lucru benefic pentru psihicul uman sa arunce lucrurile care nu-i mai folosesc... Intr-adevar, depozitarea lor nu este o solutie, dar nici cosul de gunoi nu este. Si atunci ce putem face cu ele? In cele ce urmeaza va voi prezenta cateva solutii:

1. Doneaza!
Stiu ca ai haine si pantofii pe care nu le-ai mai purtat de mult timp, dar le tii in sifonier doar in ideea ca poate vei dori sa le porti la un moment dat sau pentru ca ai anumite amintiri legate de ele... Toti avem amintiri legate de lucrurile pe care le detinem, dar ele nu trebuiesc stocate in casa ca intr-un depozit, ci in sufletele noastre... desi a trai din amintiri nu este un lucru tocmai benefic pentru psihic. Nu trebuie sa ne mai agatam de trecutul nostru ( frumos sau mai putin frumos ), ci sa traim in prezent... Apropo de prezent - Doneaza! Lucrurile care tie nu-ti mai plac vor face cu siguranta fericita o alta persoana. In orice sat exista, din nefericire, oameni care nu au minimul necesar existentei si care nu pot munci din cauza sanatatii precare sau a batranetii. Puteti discuta cu prietenii, strangeti mai multe lucruri, cumparati si ceva de-ale gurii si porniti la drum. Daca nu cunoasteti persoane care va pot indruma catre locuintele unor oameni nevoiasi, puteti merge intr-un sat la intamplare, intrebati oamenii pe care-i intalniti despre persoanele care ar putea avea nevoie de lucrurile pe care vreti sa le donati sau chiar puteti merge la primarul comunei, pe care sa-l intrebati de cazurile sociale. Te asigur ca nu vei regreta gestul facut, ba chiar sunt convinsa ca il vei repeta...

2. Recicleaza!
Hainele sau accesoriile rupte, care nu mai pot fi purtate, pot fi "tunate", transformate in accesorii sau alte articole vestimentare. Lasa-ti imaginatia sa zburde!... In cazul in care ar zburda daca ar exista, exista posibilitatea de a te inspira din filmuletele DIY de pe YouTube sau ThreadBanger.

In cele ce urmeaza o sa va prezint "creatiile" mele:
  •  Flori pentru par din diferite materiale:
Floare de par din saten
Floare de par din organza
Floare de par din bumbac si denim
Floare de par din panglica cu sarma

  • Inele - din textile si margele din hartie

Inel din saten

Inel din margele de hartie
  • Bratari din margele de lemn, macrame, margele din hartie, denim si nasturi

Bratara din margele de lemn si macrame

Inel si bratara din margele de hartie

Bratara din material de blugi si nasturi



  • Geanta dintr-o pereche de blugi 

Geanta din denim






  • Iti poti personaliza hainele sau incaltamintea pictandu-le cu vopsea pentru textile


Saboti pictati cu vopsea pentru textile

3. Vinde! 
Daca nu te consideri "bunul Samaritean" si nu ai nici talent artistic sau poate ai nevoie de ceva bani in plus, atunci iti poti vinde lucrurile online:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu